Zucchini vafler med stenbiderrogn

Et lækkert og mere mættende alternativ til blinis når stenbiderrognen er i sæson. Kan også laves med røget laks, røget mørbrad, røget andebryst eller lign.
Antal: 4 personer – som forret
Kalorier: 424kcal

Equipment

  • Belgisk vaffeljern

Ingredienser

  • 2 zucchini (squash)
  • Fint salt
  • 2 forårsløg
  • 1/2 dl mælk
  • 1,5 dl hvedemel
  • salt, peber, revet muskatnød
  • 2 dl skyr eller creme fraiche
  • Citronskal – revet af 1/2 citron
  • 2-3 spsk citron eller limesaft
  • 200-300 g stenbiderrogn
  • 1 rødløg finthakket

Sådan gør du

  • Riv zucchini på et groft rivejern og hæld det i en stor si. Drys mad salt og lad det dræne 1/2 time.
  • Hak forårsløg fint
  • Knug zucchini godt så væden er presset helt ud
  • Pisk æg med mælk og tilsæt melet.Vend det i. Vend herefter den drænede zucchini i. Rør til sidst den finthakkede forårsløg i.
  • Smag til med salt/peber og revet muskatnød
  • Bland skyr med revet citronskal og saft og smag til med salt og peber.
  • Hæld zucchini-dejen i et belgisk vaffeljern og bag vaflerne gyldne. Jeg får ca. 6 store belgiske vafler ud af en portion. Dem deler jeg normalt på midten.
    Hold vaflerne lune i ovn eller varmeskab til alle vafler er færdige.
  • Server vafler med skyr-creme toppet med stenbiderrogn og hakket rødløg.
  • Velbekomme.

Nutrition

Serving: 476g | Calories: 424kcal | Protein: 29g | Fat: 16g | Fiber: 4.2g | Sugar: 37g