Zucchini vafler med stenbiderrogn
Et lækkert og mere mættende alternativ til blinis når stenbiderrognen er i sæson. Kan også laves med røget laks, røget mørbrad, røget andebryst eller lign.
Equipment
- Belgisk vaffeljern
Ingredienser
- 2 zucchini (squash)
- Fint salt
- 2 forårsløg
- 1/2 dl mælk
- 1,5 dl hvedemel
- salt, peber, revet muskatnød
- 2 dl skyr eller creme fraiche
- Citronskal – revet af 1/2 citron
- 2-3 spsk citron eller limesaft
- 200-300 g stenbiderrogn
- 1 rødløg finthakket
Sådan gør du
- Riv zucchini på et groft rivejern og hæld det i en stor si. Drys mad salt og lad det dræne 1/2 time.
- Hak forårsløg fint
- Knug zucchini godt så væden er presset helt ud
- Pisk æg med mælk og tilsæt melet.Vend det i. Vend herefter den drænede zucchini i. Rør til sidst den finthakkede forårsløg i.
- Smag til med salt/peber og revet muskatnød
- Bland skyr med revet citronskal og saft og smag til med salt og peber.
- Hæld zucchini-dejen i et belgisk vaffeljern og bag vaflerne gyldne. Jeg får ca. 6 store belgiske vafler ud af en portion. Dem deler jeg normalt på midten. Hold vaflerne lune i ovn eller varmeskab til alle vafler er færdige.
- Server vafler med skyr-creme toppet med stenbiderrogn og hakket rødløg.
- Velbekomme.
Nutrition
Serving: 476g | Calories: 424kcal | Protein: 29g | Fat: 16g | Fiber: 4.2g | Sugar: 37g

