Vildt med bønner og ribs er en rigtig vinterret – en ret vi lærte at lave på kokkeskole hos Brdr. Koch.
Vildt:
- 600 g. vildt (vi brugte en sommerbuk, som havde ligget i rødvin natten over)
- Bønner og ribs:
- ½ bakke ribs
- ½ bundt persille
- 80 g. voksbønner
- 80 g. bønner
- 80 g. haricots verts
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
Glasering:
- ½ l. vildfond (sjovt nok den de sælger i Brdr. Koch’s butik)
- 2 fed hvidløg
- 1/4 bundt timian
- ½ dl. olivenolie
Tilberedning:
Vildt: Afpareres for fedt og sener, krydres godt med slat og peber og steges på panden i ca. 2-3 minutter på hver side. Stilles herefter til side.
Bønner og ribs: Bønnerne skylles og enderne nippes af. Herefter koges de hver for sig i letsaltet vand i ca. 5-6 min. og kommes herefter i isvand for at stoppe kogningen. Persillen skylles, slynges fri for vand og hakkes fint. Stilles il side. Ribsene skylles godt under vand og pilles fra stænglerne.
Glasering: Vildtfonten reduceres sammen med pillet hvidløg og timian til 2 dl. Sigtes og monteres med olivenolie og smages til med salt og peber.
Anretning: Vildtet sauteres let på panden i 1-2 min. Skæres ud i passende stykker. Glaceringen varmes op og bønner, ribs og persille tilsættes, pillet finthakket hvidløg og skalotteløg tilsættes og det anrettes på tallerkenen med kødet ovenpå.