Ceviche er lime-marinerede fisk og her serveret med lækre bløde hjemmelavede tacos. En super frokostret, forret eller en lækker snack til en sommerbuffet. Cevichen kan sagtens serveres alene uden tortillas – super lækker lille appetizer. Tortillas kan bruges til masser af andre typer af tilbehør – prøv dem, de er bare gode.

 

Tacos med Ceviche

Udskriv
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4

Ingredienser

Ceviche

  • 400 g skærising eller rødtunge
  • 4 lime
  • 2 store bananskalotteløg
  • Salt
  • Peber (friskkværnet)

Tortillas

  • 425 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt
  • 75 g smør
  • 250 g varmt vand

Sådan gør du

Ceviche

  • Skær fisken i 2-3 baner på langs. Skær herefter ud i tern på tværs. De skal være ca. 2 x 2 cm max.
  • Læg dem i en skål og dæk med limesaft. Husk at si saften så der ikke kommer for meget snask med.
  • Smag til med salt og lad det marinere i 1-2 time.
  • Pil skalotteløgene og skær dem først på langs en gang og så i tynde halvmåner. Hæld løgene i til fisken og kryder det hele med friskværnet peber - ikke for fint. Bland det hele godt og lad det marinere i mindst 1/2 time.
  • Dræn det hele og server evt. på avocado skiver på lune tortillas. 

Tortillas

  • Bland mel, salt og bagepulver.
  • Smuldr smør i melblandingen
  • Hæld det varme vand i og saml det hele med hænderne i skålen. Det hænger en del ved - det skal det. Det er en rimelig våd dej der skal æltes en del før den er glat og smidig.
  • Tag det ud af skålen og ælt i 10-15 min til dejen er helt glat og slipper fingrene.
  • Del dejen i 14 lige store stykker (ca. 55 g) og form grundigt små fine kugler. Læg disse i skålen og dæk med et fugtigt klæde. Lad det hæve 20-30 min.
  • Rul dejen ud (eller brug en taco-presse hvis du har det) til runde cirkler knap 1 mm tykke.
  • Bag dem på en varm tør pande til de tager lidt farve og bobler lidt op. Vend dem og bag den færdigt. Læg på en tallerken og dæk til med folie så de holdes varme. Gentag med de resterende 13 boller.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering