Til 2 personer:
- 1 skalotteløg
- 4 tsk kapers
- 1 stykke frisk peberrod
- friske krydderurter: 4 små blade estragon, 8 basilikum blade, 4-5 purløg og 10 blade af bladpersille
- 300 g fineste okseinderlår
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- 1 lille tsk. koncentreret tomatpuré
- 1 tsk. Worchestershire-sauce eller balsamicoeddike
- 1 1/2 spsk cognac
- 3 tsk jomfru olivenolie
- 2 meget friske æggeblommer – evt. pasteuriserede
- salt og peber
Tilberedning:
Hak oksekødet i hånden – det skal ikke blive en mos, det er bedst hvis der er struktur i tartaren. Hak krydderurter, løg og kapers og riv 2 cm af peberroden. Puttes i tartaren sammen med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber.
Serveres som en lille bøf med masser af god blandet salat og måske nogle tykke pommes frites.