Rørt oksetartar

Til 2 personer:

  • 1 skalotteløg
  • 4 tsk kapers
  • 1 stykke frisk peberrod
  • friske krydderurter: 4 små blade estragon, 8 basilikum blade, 4-5 purløg og 10 blade af bladpersille
  • 300 g fineste okseinderlår
  • 1 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 lille tsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. Worchestershire-sauce eller balsamicoeddike
  • 1 1/2 spsk cognac
  • 3 tsk jomfru olivenolie
  • 2 meget friske æggeblommer – evt. pasteuriserede
  • salt og peber

Tilberedning:

Hak oksekødet i hånden – det skal ikke blive en mos, det er bedst hvis der er struktur i tartaren. Hak krydderurter, løg og kapers og riv 2 cm af peberroden. Puttes i tartaren sammen med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber.

Serveres som en lille bøf med masser af god blandet salat og måske nogle tykke pommes frites.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *