- 5 spsk. olivenolie
- 1 lille løg i små tern
- 1 finthakket fed hvidløg
- 2 dl. risotto ris
- 1 stor skrællet gulerod i små (1x1mm) tern
- 1½ dl. tør hvidvin
- 7 dl. fiskefont (kogende)
- Saft af en lille ½ citron
- 250g rå kæmperejer, hver skåret i 2-3 stykker
- 1 dl. friskrevet parmasan ost
- 1½ spsk. mascarpone
- salt, peber
- 3 spsk. finthakket dild
Tilberedning:
Olivenolien varmes op og løg/hvidløg klares heri. Risottoris tilsættes og steges med 2 min. Gulerødder tilsættes og steges i 2 min. Hvidvin/citronsaft tilsættes og når det er kogt ind, tilsættes lidt fiskefont ad gangen under omrøring. Der tilsættes fiskefont ca. hver 2 min til det er opsuget af risene. Når risene næsten er ved at være klar tilsættes rejerne og simrer med i 2-3 min. Herefter tilsættes mascarpone og parmasan og der røres godt rundt og smages til med salt og peber. Dild blandes i og det hele serveres rygende varmt.