FEDTFATTIG ALTERNATIV UDGAVE TIL SERVERING NÅR DET IKKE LIGE ER JUL – TIL 4 PERSONER
Ris á la mande
- 50 g. grødris
- 1/2 l skummetmælk
- 1 stang vanille
- 4 past. æggeblommer
- Rørsukker
- Mandel flager
Kirsebærsorbet
- 1 kg (frosne) udstenede kirsebær
- ca. 50 g sukker
- Saft af 1/2 citron
Kog en risengrød af mælk og grødris. Skal koge ca. 45 minutter til risene er helt kogte. Pas på det ikke brænder på, så rør jævnligt. Det skal være en mere flydende risengrød end normalt. Lad den køle lidt af og tilsæt kornene fra vanillestangen. Blend det hele til en helt lind masse. Rør æggeblommerne i og varm det hele op til æggeblommerne har tyknet massen. Køl massen af og hæld på (cocktail) glas. Sæt på køl.
Kør kirsebærene på en saftcentrifuge og kør saften gennem en fin si (der skal ca. være 3 dl kirsebærsaft. Varm saften lidt op og opløs sukker heri. Smag til med sukker og citronsaft. Kør det hele på en ismaskine og sæt i fryseren.
Tag sorbeten ud ca. 20 minutter før servering. Drys overfladen på ris á la mande’en med rørsukker og mandler og brun det af med en flammekaster – som til en creme brulée. Sæt en kugle sorbet på toppen og server straks.