Der er ikke noget som varsler sommer som rabarber og denne rabarbertærte er den ultimative måde at få det maksimale ud af dine rabarber.
Kompot
- 400 g. Rabarber
- 50 g. sukker
Dej
- 150 g. smør
- 2 æggeblommer
- 125 g. sukker
- 250 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
Flyd
- 2 æggehvider
- 100 g. knuste makroner
Tilberedning:
Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges møre med sukker og ganske lidt vand. Køler af.
Dejen æltes sammen og lægges koldt i en time. Hviderne piskes stive og makronerne vendes i. 2/3 del af dejen rulles ud og lægges i en tærteform el. springform.
Æggehvidemassen fordeles over. Kompotten fordeles over. Resten af dejen rulles ud og lægges i et fletværk over. Bagetid 25-30 min ved 200 gr midt i ovnen.
Virkelig lækker tærte! Jeg valgte at ligge en halv vanillestang ned til rabarberne og også 1 tsk. vanillepulver i dejen, det blev virkelig godt. Ved i om man kan fryse tærten??
Mvh Stephanie
Nej, hvor lyder det le6kkert Den ryger direkte pe5 min to-bake list .Har selv te6nkt mig at lave laggake med rabarberfyld. Elsker rabarberse6sonen!