Så fik jeg nyt køkken i sommerhuset med en Gaggenau ovn med opvarmet bagesten. Det har hævet (!) mit bagværk til nye højder så nu kan Schweizerbageriet, Lagkagehuset og Emmery’s godt komme an. Her er en super enkel opskrift som bare kræver en super ovn og en god røremaskine.

Efter en del forsøg er jeg kommet frem til disse lidt rustikke boller som vi bruger til både morgenboller og kuvertbrød.

Ingredienser

  • 12 dl. hvedemel – gerne en blanding af almindelig hvedemel og italiensk tipo-00
  • 6 dl vand
  • 15 g. gær
  • 4 tsk fint salt

Metode:

Vand hældes i røremaskinen og gær smuldres i mens røremaskinen kører på langsomme omdrejninger. Mel og salt blandes og tilsættes i skefulde mens røremaskinen kører. Skru op for røremaskinen så den kører så hurtigt den kan uden at stikke af (min KitchenAid kan være svær at holde på køkkenbordet) og lad den køre ca. 10-15 minutter. Så skulle dejen være godt rørt sammen.

Sæt dejen på køl tildækket med film eller et låg. Lad den stå natten over så er den klar til næste dag.

Hæld dejen ud og læg den dobbelt nogle gange ved at strække og folde dejen. Lad den ligge på bordet 30-40 minutter.

Del dejen med en dejskraber i 10 lige store stykker uden af ælte den for meget og form forsigtigt 10 boller og læg disse på et meldrysset bord. Lad dem efterhæve ca. 1 time.

Jeg kan anbefale at bruge en god ovn (f.eks. Gaggenau) med en bagesten der kan varmes op til 280°C – det tager normalt 30 minutter. Bag morgenbollerne i ca. 13 minutter og husk at stille en metalform med vand i ind på bagestenen så der udvikles damp. Stil gerne denne form ind 5 minutter før du smider morgenbollerne ind.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *