En god luftig omelet er ikke at foragte. Denne opskrift har jeg fundet på fordi jeg ikke gider at piske som vanvittig men jeg vil alligevel have en god luftig omelet. Server den til en stor stak bacon eller smid lidt god kogt skinke i den – det vil du ikke fortryde.

Ingredienser:

  • 200 gram helæg (eller sammenpiskede æg hvis du ikke har det på flaske)
  • 80 gram æggeblommer
  • 60 gram smeltet smør
  • 60 gram mælk
  • Lidt salt.

Metode:

Blend æg, æggeblommer, smeltet smør, lidt salt og mælk sammen og hæld det i en vakuumpose. Tilbered det sous vide ved 73C i 35 minutter. Hæld det på en sifonflaske og smid en patron lattergas i.

Nu har du en super skum som jeg f.eks. holder varm ved 65C i sifonflasken og så sprøjter ud på en god pocheret laks. Det er en super cremet skum med en meget fin smag.

Nå, men her skal vi lave en omelet og så opbevarer jeg bare sifonflasken på køl til jeg får lyst til en omelet. Den laver jeg så på en lille pande med en klat smør, hvorefter jeg sprøjter sifoncremen ud direkte på panden. Omeletten steger så lysebrun og vendes i luften og gøres færdig på den anden side. Serveres gerne med et drys persille eller purløg. Inden den vendes kan der lige puttes lidt kogt skinke eller lignende i.

Omelet Sifon

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *