NORDISK SPISEHUS ⇧

Vi har været en del gange på Nordisk Spisehus efter at Kähler har taget over og det er kun blevet bedre. Konceptet er lidt specielt på Nordisk Spisehus – det er ikke så Nordisk men tager hver anden måned et nyt koncept op baseret på Michelin stjerne restauranter over hele verdenen. Det kan være Paris eller som denne gang Tokyo+Barcelona.

Tokyo+Barcelona lukker op for den helt tunge klasse af Michelin restaurater, men her holder man sig til 1 og 2 stjernede restauranter på den enkle måde.

Til frokostmenuen kunne vi vælge mellem 3, 4, 5 eller 7 retter, så vi valgte 3 retters menuen og så at supplere med en enkelt ekstra forret. Så vi fik:

  • Salat med avocado og saltet torsk
  • Tempurastegte grøntsager med urtedip
  • Stegt Svineskank, soya-ingefær-bouillon og ærteskud
  • Crema catalana, solbær og mazarin

Alle retterne er baseret på ganske billige råvarer og vi slap da også med 199kr for de tre retter og 75 kr for den ekstra forret. Særdeles billigt for der var tale om retter som var uhyre velsmagende og dejlige.

Vi fik serveret et friskbagt dejligt brød med en god agurkebaseret dip – et super alternativ til de fedende alternativer som urte-mayo og smør.

Salaten med den saltede torsk var nok vinderen denne dag forfulgt af deserten. De tempurastegte grønsager var lavet på den modernistiske måde med siffon og vodka i stedet for vand så man får en mere sprød skorpe. Desværre syntes jeg ikke at sukkerærter og minimajs egner sig så godt til denne ret – jeg foretrækker langt hellere aubergine og squash. Dette er jo en specialitet man finder mange steder i østen – jeg har fået den flere gange i Sydkorea, men også i Italien er dette en lækker forret. Men god sprød dej. Svineskanken var dejlig i smagen, men soya-ingefær-bouilon var en lidt tynd sag som ikke bidrog helt nok til retten, men dog gav den det asiatiske pift.

Alt i alt en super oplevelse som dog nok kunne være forbedret med en lidt mere smilende betjening, men dog en kompetent og vidende betjening må siges.

Vi må vist snart komme derned igen og prøve aftenmenuen. Kæmpe anbefaling herfra.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *