Nidi betyder reder på italiensk og nogle lækre fætre – både som en forret eller en hovedret. Man kunne sige det er en italiensk udgave af pizza-snegle, men det vil nok være en fornærmelse. Her en slags grønsags-oste roulade i skiver gratineret i ovnen. De laves her med pandekager som er lidt lettere at have med at gøre end pasta og giver et resultat som er knap så tungt. God fornøjelse.
Pandekager:
- 2 dl hvdemel
- 2 dl vand
- 1 æg
Det hele blandes sammen til en pandekagedej og der laves pandekager – så tyde som muligt. Sættes til afkøling.
Ricotta creme:
- 50g ricotta
- 1 håndfuld basilikumblade – hakket
- Chili flager
- Reven skal af en citron
Det hele røres sammen.
Grillede grønsager:
- 2 peberfrugter skåret i kvarte
- 1 lille aubergine i 2 cm skiver
- 1 lille squash i 2 cm skiver
Grilles og skæres i mindre stykker.
Roulade:
- 6 skiver parmaskinke
- 125g mozzarella
- 30g parmesan ost
Pandekagerne lægges på et rent viskestykke let over hinanden så de udgør en firkant. Ricottocremen smøres på – dog 2 cm til kanten. Parmaskinke lægges ud over cremen i et pænt dækkende lag. Mozzarella rykkes i små stykker og fordeles ud over skinken sammen med de grillede grønsager. Der rives parmasanost over og dryppes med olivenolie. Det hele rulles sammen som en roulade.
Rouladen skæres i skiver på 3 cm og lægges med skærefladen opad i et ovnfast fad. Færdiggøres ved 180C i 10 minutter. Serveres med en tomatsovs til, eller kan gratineres i ovn med en bechamelsauce.