Mysli – den gode og sprøde
En lækker mysli som passer oven på diverse morgenmadsprodukter eller som en lille snack.
Ingredienser
- 1 dl ahornsirup
- 1/2 dl vand
- 100 g grovvalsede havregryn
- 100 g hvedeflager
- 60 g solsikkekerner
- 60 g hasselnødder
- 75 g ristede kokoschips
- 1/2 tsk flagesalt
- 2 håndfulde rosiner eller anden tørret frugt (eventuelt)
Sådan gør du
- Opvarm sirup og vand i en lille gryde til det netop smelter sammen. Bland havregryn, hvedflager, kokoschips, salt, nødder og solsikke i en stor skål. Hæld den lune sirups lage ud over blandingen og rør det godt sammen.
- Opvarm ovnen til 125°C. Fordel blandingen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller en bagemåtte. Bag müslien i 25 minutter, rør i det og giv det yderlig 10 minutter. Tag den ud og lad den efterfølgende afkøle helt ved stuetemperatur.
- Hvis du er til tørret frugt, så blandes denne i nu. Opbevares i en lufttæt beholder.