På kokkeskole hos Brdr. Koch lavede vi dette dejlige brød. Det skulle efter Jesper Koch’s udsagn kunne bruges som udgangspunkt for en lang række forskellige brød. Man kan f.eks. lægge en blanding af olivenolie, soltørret tomater, persille og fennikel i bunden af en bradepande og så lægge dejen ovenpå. Det hele filmes og står til næste dag i køleskabet før det bages.
Ingredienser:
- 1 l lunken vand
- 100 g. gær
- 40 g. salt
- 5 g. peber (her skal man være meget præcis – ellers får man skæld ud af Jesper Koch, som jeg gjorde 🙂
- 2 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 750 g. hvedemel
- 750 g. durummel
Tilberedning:
Det hele køres sammen på en stor røremaskine og der justeres med melblanding til det har en god koncistens (fugtig uden at være klæbende) og kører 5-10 minutter inden det håndæltes. Vi delte det i klumper på 650 g og formede pæne runde boller som blev sat på en plade, melblanding drysset over hvorefter der blev sprayet med olie og de fik et pænt snit i toppen. Bollerne dækkes til med film eller plastik og hæver 30-40 minutter et lunt sted (hos Kock var det på det varme anretterbord). Bages i ovnen i 30 minutter ved 185C – husk at stille en bradepande med kogende vand i bunden af ovnen, med mindre du har en dampovn.