Lynstegt tun er en af favoritterne herhjemme, her i en asiatisk udgave med en dressing der fremhæver tunen og et godt modspil fra de marinerede/råsyltede agurker. Retten er rimelig let at lave og kan varieres i det uendelige.

Lynstegt tun med marinerede agurker
Ingredienser
Marinade
- 1,25 dl risvinseddike
- 1/2 tsk fint salt
- 25 g sukker
- 1 dl god æblejuice
- 1/2 agurk
Dressing
- 0,6 dl citronsaft
- 1 fed hvidløg finthakket
- 10 g finthakket ingefær
- 2 g bananskalottelø finthakket
- 0,7 dl soya sauce
- 0,4 dl kinesisk vin
- 1/4 dl olivenolie
Tun
- 1 spsk sesam olie
- 350 g tun skåret i aflange 4x4 cm stænger
- Salt
- Blandede kryderurter basilikum, dild, persille,...
- Shichimi Togarashi 7 Spice
Sådan gør du
Marinerede agurker
- Kog eddike med salt og sukker. Når det er opløst slukkes og lad det køle godt af. Tilsæt æblejuicen.
- Vask agurken og skær i strimler ca 5 cm lange og 1cm tykke. Læg agurkestrimlerne i lagen i mindst 1 time og sæt på køl.
Dressing
- Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå mindst en time
Tun
- Smør tunen let med sesamolie så alle flader er dækket med olie. Salt let.
- Varm en pande op så den ryger. Steg tunen 5 sekunder på hver side - ikke mere. Tag tunen af og læg den på køkkenrulle.
- Skær tunen ud i tynde skiver og arranger på et stort fad. Rør godt i dressingen og hæld 1 tsk over hvert stykke tun. Arranger de marinerede agurker og krydderurter rundt på tallerkenen. Drys med lidt shichimi peber.