Dette er en super frokost ret eller kan indgå i en større asiatisk buffet. Valget er dit. Som i det meste asiatiske mad er der en alen-lang ingrediensliste. Få det købt, så er det lettere næste gang. Tingene kan normalt holde sig længe. Lime blade kan du have i fryseren.

Kyllingesalat med kokos og chili
Ingredienser
Pocheret kylling
- 2 kyllingebryster
- 4 dl kokosmælk
- 1 stilk citrongræs
- ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - hel
- 5 cm ingefær med skræl
Dressing
- 5 hakkede limeblade
- 1 fed knust hvidløg
- 1 lille bundt koriander - hak stænglerne til denne dressing og gem bladene til salaten
- 1 nip tørret chiliflager
- 0,3 dl fiskesovs
- 20 g palmesukker
- Saften af 2 lime
- 2 dl . coconut cream
- ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - finthakket uden kerner
Salat
- 1 lille bundt koriander - bladene se dressingopskriften
- 1 lille bundt mynte - kun bladene
- 1 lille bundt thai basilikum - kun bladene
- 1 lille agurk i tynde strimler - brug en tyndskræller
- 2 gulerødder i tynde strimler - brug en tyndskræller
- 2 store jordskokker i tynde strimler - brug en tyndskræller
- ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - i tynde cirkler
Pynt
- Revet kokos
- Cashew nødder
- Metode
- Pocheret kylling
Sådan gør du
Pocheret kylling
- Smid alle ingredienser incl. kylling i en lille gryde og bring det i kog. Skru ned og lad det simre i 30 minutter til kyllingen er kogt. Lad det hele køle ned.
- Riv kødet med fingrene som pullled pork og sæt det til side.
Dressing
- I en morter eller blender moses lime bladehvidløg og korianderstilke. Tilsæt palmesukker og kør det blødt. Tilsæt coconut cream, lime juice og fiskesovs. Hæld i en skål og rør den finthakkede chili i.
Salat
- Lige før servering blandes kylling og salaten med alle urter og bland forsigtigt dressing i. Du skal nok ikke bruge al dressingen, det skal ikke sejle i dressing.
- Pynt med revet kokos og cashew nødder.