Denne krabbeburger blev konceptueret med Chr. Bachmann i førertrøjen på en hyggelig tur til Saltum. Burgeren er en fri fortolkning over en opskrift fra Michel Michaud.
Ingredienser (4 burgere):
- 4-6 store krabbeklør
- 3-4 bagekartofler
- God salat (Feldsalat eller brøndkarse)
- Dild
- 2 tomater uden kerner skåret i 4×4 mm tern
- Saft af 1 citron
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 stor spsk. dijon sennep
- Vindruekerneolie
- Saffran (mængde efter hvad du vil ofre på det)
Metode:
Krabbeklørerne koges i 12 min i velsaltet vand (som havvand) med lidt sukker. Tages herefter af og hviler i vandet til det er lunkent. Herefter tages kødet ud og deles i 4 portioner.
Bagekartofler rives og steges i olie og smør på en pande til det er brunt og sprødt. Inden det vendes drysses med groft salt. Steges færdig på den anden side. Der skal laves 8 tynde kartoffelpandekager (rösti).
Aioli laves som almindelig mayonnaise, men af citronsaft, saffran, hvidløg, sennep og herefter køres langsomt olie i til den er god og fast. Smages til med salt/peber.
Anretning:
4 rösti puttes på tallerkener og smøres med aioli. Herpå lægges krabbekødet. Så salat, dild, tomattern, en god klat aioli igen og til sidst lukkes med endnu en rösti.