Disse wraps fik jeg første gang i Sydkorea på en hyggelig landevejskro (hvis der er noget der hedder det på disse egne) og har efterhånden fået genskabt smagen. At det samtidig er en rimelig sund ret, gør ikke noget.
Koreanske salat-wraps med kylling
Ingredienser
Sauce
- 4,5 spsk hoisin sauce
- 3 spsk soya
- 3 spsk risvin eddike
- 1,5 spsk Sriracha (hot chili sauce)
- 2 tsk sesamolie
Syltet gulerod/kinaradisse
- 4 gulerødder skåret joulienne
- 10 cm kinaradisse skåret joulienne
- 2 spsk risvin eddike
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk sesamfrø ristede
- 1 tsk revet lime
- 1 spsk limesaft
- salt/peber
- sort sesam
Kyllingrfyld
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1,5 spsk ingefær (frisk) fintrevet
- 600 g hakket kylling
- 3 forårskøg finthakket
- Store salatblade skyllet og tørret
Sådan gør du
Sauce
- Alle ingredienser røres sammen og sættes til side.
Syltet gulerod/kinaradisse
- Rør alle ingredienser til dressing sammen og vend gulerødder og kinaradisse heri.
- Drys med sort sesam lige før servering
Kyllingrfyld
- Varm olien og tilsæt løg og steg ca. 5 min til de er bløde. Rør hvidløg og ingefær i. Tilsæt kylling og steg og rør godt så kyllingen er delt godt ud. Hak evt. med en spatel så kyllingen bliver findelt.
- Hæld saucen i og lad det koge 1-2 min mere.
- Tag af blusset og rør forårsløg i
- Smag til med salt og peber
Servering
- Server kyllingefyld, den syltede gulerod/kinaradisse og salatblade hver for sig.
- Man lægger så en god klat syltedt gulerod/radisse oven på salatbladet og det toppes så med kyllingefyldet. Rulles så og spises.


