Den perfekte kage er nok denne lækre kage med frisk frugt i store mængder. Den passer perfekt til det store selskab i haven og smager også fint dagen efter – hvis der ellers er noget tilbage. Den kan fint laves i forvejen og lige før servering pyntes den med fløde-cremefraiche og frugt.
Opskrift svarer til halv bradepande eller tre små tærterforme.
Dej:
- 250 g smør
- 200 sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl mælk
- 150 g mel
- 3 tsk bagepulver
Smør piskes med sukker. Æggeblommer piskes i et ad gangen. Herefter piskes mælk i samt mel blandet med bagepulver. Dej hældes ud i form.
Marengs:
- 4 æggehvide
- 300 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 100 g hakkede hasselnødder
Æggehvider piskes stive hvorefter sukker blandet med vanillesukker piskes i. Til sidst vendes hasselnødder i marengsen.
Marengsen hældes ud over den dejen, blandes lidt ned i første dej.
Bages ved 200C ca 30 min. – Læg bagepapir henover for kagen ikke at blive brændt.
Køles helt af.
Pynt:
- 4 dl piskefløde
- 4 dl creme fraice
- 2 tsk. vanillesukker
- Blandede bær, f.eks. jordbær, blåbær og halve vindruer uden sten.
Piskefløde piskes til skum hvorefter creme fraiche og vanilesukker blandes i skummet. Smøres ud over den afkølede kage og pyntes med bær.