KOHALEN ⇧

Kohalen er ved at være en institution i Aarhus. Stedet har eksisteret i en menneskealder og holder fast i konceptet. Traditionel dansk mad – så dansk som da bedstefar var dreng. At sætte dette sted i kategorien Brasserie er nok helligbrøde, men der er tale om en restaurant af den gamle skole – så hverken gourmet eller junk – derfor “Brasserie” – det håber jeg at Kohalen tilgiver mig.

Stedet ser bestemt ikke ud af noget udefra, men indenfor er det som at træde ind i Jernbanerestauranten fra Matador. Små borde med opsatser hvor fade med f.eks. smørrebrød kan stå. Jeg har været der rigtig mange gange – de har kun åbent for frokost, men man finder jo altid en undskyldning for at smutte ud til frokost. Mange gange har jeg været der med ungerne som virkelig kan lide maden.

For mig er det deres Wienerschnitzel med dreng, brasede kartofler, små ærter og rigeligt med smørsovs der er den perfekte traditionelle frokost. Deres schnitzel er stor som et lokumsbrædt, men overgås af deres Pariserbøf som skulle være byens eller måske Danmarks største. 1/2 kg hakket kød lægger en god bund som gør det til en udfordring at få mere selv om både tarteletter med høns i asparges trækker som forret og deres camenbert frit giver den perfekte afslutning.

Maden er helt som den skal være. Der er ikke tale om forfinet gastronomi, men mad som den slags skal laves. Gennemstegt og i rigelige mængder.

Betjeningen er altid i orden. Ingen lange taler om hver eneste lille ting på tallerkenen. Den slags nymoden pjat er ikke kommet til Kohalen – heldigvis.

Kohalen passer ikke helt i rating-systemet på hoerup. – innovation er jo netop meningen at der ikke skal være her, men de får en god score her for det må siges at være innovativt ikke at følge 80% af de øvrige restauranter i Aarhus med den traditionelle brasserimad, men at de holder fast i deres oprindelige koncept skal belønnes.

Så hvis du skal tages 50 år tilbage i tiden og ikke har set et snapse-kort i mange år, så er det altid værd at tage forbi Kohalen men husk at bestille bord – der er normalt altid pakket her.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *