Denne friterede asiatisk inspirerede kylling får virkelig englene til at synge. Kyllingen forbliver saftig med gode undertoner fra både ingefær og chili og paneringen i en blanding af rismel og den søde kastaniemel (fås i helsebutikke) tager virkelig kegler. Retten får et fint koreansk touch fra den blendede kimchi (fås i asiatiske butikker) – en surkål der giver en god skarphed.

Kærnemælkskylling med kimchi mayo
Ingredienser
Mayo
- 100 g kimchi
- 175 g mayo
Marinade
- 3 dl kærnemælk
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 fed presset hvidløg
- 20 g finthakket ingefær
- 600 g kyllingebryst
Panering
- 200 g rismel
- 100 g kastanjemel
- 2 spsk løgpulver
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
Mayo
- Blend kimchi'ed godt og rør mayo'en i. Lad det stå på køl mindst 2 timer.
Kylling / marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Skær kyllingen ud i nugget-størrelser og læg den i marinaden i mindst 2 timer og gerne natten over.
Anretning
- Varm olien op til 180°C
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden et af gangen. Lad det hurtigt dryppe af og vend det godt i paneringen så det er helt dækket. Sænk forsigtigt kyllingestykket ned i olien.
- Lad dem fritere 5-7 minutter afhængig af størrelsen.
- Server med et både af lime og kimchi mayo'en til.
Waoo, det smager godt når man ellers lige får handlet de mange ingredienser