Ingen hot dogs uden et godt brød. Her er en god opskrift på pølsebrød du let kan lave og som giver Schulstad baghjul.
Ingredienser:
- 650 g mel
- 3 spsk sukker
- 2 tsk fint salt
- 2 tsk tørgær
- 1 stort æg – pisket (35 g hvide, 25g blomme)
- 85 g blødt smør i små tern
- 300 g lunken mælk
- 1 dl kærnemælk
Metode:
Det hele undtagen kærnemælk køres sammen på en røremaskine og kører i 10m til det er en god fast dej. Sæt dækket til hævning i 1-2 timer til det har doblet sin volumen.
Deles først i 3 portioner og hver portion så i 4-5. Formes til pølsebrød og sættes til efterhævning under et fugtigt klæde i 30 min. Pensles med kærnemælk.
Bages ved 190C i 18-20 min. Husk at smide 1-2 kopper vand i bunden af ovnen de første 5 minutter af bagningen. Vend evt. pølsebrødene efter 12 minutter og bag dem færdige på bagsiden.