Ingen hot dogs uden et godt brød. Her er en god opskrift på pølsebrød du let kan lave og som giver Schulstad baghjul.

Ingredienser:

  • 650 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk fint salt
  • 2 tsk tørgær
  • 1 stort æg – pisket (35 g hvide, 25g blomme)
  • 85 g blødt smør i små tern
  • 300 g lunken mælk
  • 1 dl kærnemælk

Metode:

Det hele undtagen kærnemælk køres sammen på en røremaskine og kører i 10m til det er en god fast dej. Sæt dækket til hævning i 1-2 timer til det har doblet sin volumen.

Deles først i 3 portioner og hver portion så i 4-5. Formes til pølsebrød og sættes til efterhævning under et fugtigt klæde i 30 min. Pensles med kærnemælk.

Bages ved 190C i 18-20 min. Husk at smide 1-2 kopper vand i bunden af ovnen de første 5 minutter af bagningen. Vend evt. pølsebrødene efter 12 minutter og bag dem færdige på bagsiden.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *