DISSE KAN LAVES ENTEN MED EN ENKELT ELLER TO PÅ SPID SOM TAPAS ELLER FORRET, ELLER SOM EN HEL FROKOSTRET SOM VIST NEDENFOR OG I DENNE OPSKRIFT
FROKOSTRET FOR 2 PERSONER:
- 8 pæne store kammuslinger (ikke de små vacumpakkede frosne)
- 1 squash
- Spid, olivenolie og peber
- 500 g. små nye skrabede kartofler
- 1 bundt grofthakket bredbladet persille
- 1 bundt finthakket purløg
- Dressing: Olie, hvidvinseddike, dijonsennep, vand, salt og peber
Tilberedning kammuslinger:
Squash skæres i meget tynde skiver (1-1½mm) på en mandolin og sættes på spid sammen med kammuslinger, hvor squashen snoes mellem muslingerne.
Spidende pensles med olie og krydres med friskkvernet peber. Grilles på en meget varm grillpande i ca. 45-60 sek. på hver side.
Tilberedning kartofler:
Kartofler koges færdige i letsaltet vand og vendes i dressingen. Purløg og persille vendes i kartoflerne.