- 800-1000 g svinekæber vendt i mel
- 1 gulerod groft hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 stort løg hakket
- knoldselleri, samme mængde som gulerod, groft hakket.
- 1 kvist rosmarin, frisk
- 2 blade laurbær.
- timian efter smag, frisk
- 1 fl. rødvin
- 3 dl kalvebouillon
- salt og peber
- 30 g usaltet smør
- olie1/2 l piskefløde
Kæberne brunes af i olien i en gryde, tages op. Alle grøntsager og urter kommes i gryden, sauteres ved svag varme i ca. 5 min. Svinekæberne kommes tilbage i gryden og rødvinen tilsættes. Vinen bringes i kog og simrer i 5 min. Kalvebouillonen tilsættes og hele retten simrer i ca. 1 1/2 til 2 timer til kæberne er helt møre.
Kødet tages op og lægges til side. Saucen koges ind med 1/3, sies og hældes tilbage. 1/2 l piskefløde tilsættes og der koges ind til den ønskede smag. Smørret røres i og retten smages til med salt og peber. Hvis saucen ikke er tyk nok kan den jævnes med maizena.
Kødet skæres ud i 2×2 cm tern og lægges tilbage i saucen.
TIl Gnocci blev der brugt:
- 1 kg. kogte kartofler
- 1 æg
- 3,5 dl mel