Kongen – eller generalen – af det “kinesiske” take-away køkken er General Tso kylling. Opfundet i Taiwan og mange variationer findes verdenen rundt. Dette er den hørup’ske efter vi har prøvet et utal.

General Tso Kylling

Take-out favoriten på den hørup'ske måde…
Antal: 3 personer

Ingredienser

Kylling og marinade

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk mørk soya
  • 2 spsk Shao xing vin
  • 2 spsk Vodka
  • 2 tsk revet ingefær

Sauce

  • 1 dl god hønsefond
  • 1/2 dl soya
  • 2 spsk æblevineddike
  • 2 spsk Hoisin sauce
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk honning

Øvrige

  • 1 dl maizena
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt
  • Vindruekerneolie til fritering
  • 1 tsk ristet sesamkerner
  • 1 forårsløg i tynde skiver
  • Hakket chili (frisk eller tørret) Option og efter behov

Sådan gør du

Kylling og marinade

  • Bland en marinade af æggehvide, soya, ingefær, sesamolie, vodka og shaoxing vin.
  • Skær kyllingelårene ud i ca. 3 x 3 cm stykker og bland dem i marinaden. Lad det stå på køl i mindst 1 time.

Sauce

  • and en sauce af hønsefond, soya, vineddike, hoisin og honing sammen og sæt til side.

Fritering og færdiggørelse

  • Hæld olien op i en wok – der skal i hvert fald være 4-5 cm i den dybe ende.
  • Bland fint salt, maizena og soda og vend kyllingen heri.
  • Steg kyllingen i en meget varm wok med olie til den er gylden. Steg i flere batches til det hele er stegt og sæt det til side. Hæld olien ud.
  • Hæld saucen i wokken og bring det i kog. Tilsæt kyllingen (og chili hvis det ønskes) og tilbered kyllingen færdig heri til saucen er kogt godt ind. Vend løbende så det ikke brænder på og så kyllingen coates i sauce. 
  • Drys med sesam og fintsnittede forårsløg og server med ris eller vilde ris til.