Kongen – eller generalen – af det “kinesiske” take-away køkken er General Tso kylling. Opfundet i Taiwan og mange variationer findes verdenen rundt. Dette er den hørup’ske efter vi har prøvet et utal.
General Tso Kylling
Take-out favoriten på den hørup'ske måde…
Ingredienser
Kylling og marinade
- 600 g kyllingeinderfilet
- 1 æggehvide
- 2 spsk mørk soya
- 2 spsk Shao xing vin
- 2 spsk Vodka
- 2 tsk revet ingefær
- 1 tsk Sesamolie
Sauce
- 1 dl god hønsefond
- 1/2 dl soya
- 2 spsk æblevineddike
- 2 spsk Hoisin sauce
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk honning
Øvrige
- 1 dl maizena
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- Vindruekerneolie til fritering
- 1 tsk ristet sesamkerner
- 1 forårsløg i tynde skiver
- Hakket chili (frisk eller tørret) Option og efter behov
Sådan gør du
Kylling og marinade
- Bland en marinade af æggehvide, soya, ingefær, sesamolie, vodka og shaoxing vin.
- Skær kyllingelårene ud i ca. 3 x 3 cm stykker og bland dem i marinaden. Lad det stå på køl i mindst 1 time.
Sauce
- and en sauce af hønsefond, soya, vineddike, hoisin og honing sammen og sæt til side.
Fritering og færdiggørelse
- Hæld olien op i en wok – der skal i hvert fald være 4-5 cm i den dybe ende.
- Bland fint salt, maizena og bagepulver og vend det sammen med kyllingeblandingen.
- Steg kyllingen i en meget varm wok med olie til den er gylden. Steg i flere batches til det hele er stegt og sæt det til side. Hæld olien ud.
- Hæld saucen i wokken og bring det i kog. Tilsæt kyllingen (og chili hvis det ønskes) og tilbered kyllingen færdig heri til saucen er kogt godt ind. Vend løbende så det ikke brænder på og så kyllingen coates i sauce.
- Drys med sesam og fintsnittede forårsløg og server med ris eller vilde ris til.
