Gastromé er en ny restaurant i Aarhus midtby åbnet af de to kokke, Søren Jakobsen og William Jørgensen, der siden 2004 har drevet restauranten ’Det Gamle Mejeri’. Stedet har fået flotte anmeldelse så vi var meget spændte på at prøve dette nye sted.
Vi kunne vælge mellem to menuer: “Halv gas” og “fuld gas” – det er jo ikke et rimeligt spørgsmål – selvfølgelig måtte vi give den fuld gas. Vi startede med et glas rimelig champagne og lidt snack bestående af et udvalg af salte nødder, mandler, flæskesvær og lidt bagt snack. Udemærket uden at være prangende. Da vi skule køre hjem ønskede vi ikke vin-menuen hvilket var en udfordring for den søde men særdeles urutinerede tjener. Vi spurgte til et enkelt glas vin og så kom hun med den der var til menuen. Vi forhørte os om de ikke havde andre men hun sagde at denne passede godt. Først da vi spurgte efter om de ikke havde et vinkort fandt hun det frem. Vinen her var så ikke pr. glas, men efter tjeneren havde forhørt sig lidt rundt fandt hun ud af at alle vine på kortet kunne fåes pr glas. Det er jo meget flot – ofte er det kun få de serverer pr. glas.
Nå, tilbage til menuen. Her fik vi:
- Appetizer: Rørt tartar [Rigtig god håndhakket tartar, super at komme i gang på]
- Kammuslinger med røget kartoffel og revet ost [Aftenens dårligste servering. Kartoflerne og kammuslingerne spillede slet ikke sammen]
- Jomfruhummerhaler med blomkål i forskellige teksturer [perfekt stegt hummer i flot harmoni med blomkålen. Høj klasse.]
- Hellefisk med krabbe og bisque [Særdeles lækker bisque løftede det hele i god harmoni med de fritterede skorzonerodschips fungerede godt]
- Gråand rillette med løg i blandede teksturer [En lidt kedelig anderillette/pølse blev dog løftet noget af de blandede løg, dog en lidt kedelig ret]
- Okse – beder – skovsvampe – glace [En ret man aldrig går helt galt i byen med – dejlig komposition]
- Gastromés udvalg af nordiske oste med sprødt og sylt [Vidunderligt ikke at tvinges til at spise Unico oste som ellers er blevet standarden mange steder – flot lækkert udvalg]
- Rødgrød med fløde i moderne udgave [Bestemt ikke som vor mor lavede den, men dejlig komposition med bær dækket af en bær-gele og en tyknet fløde ud over. God dessert, men geleen var lidt for sej til at kunne spises med en gaffel så den skulle man slupre som et stort stykke. Her fik jeg minder til en ret med bug-skind fra sumpskildpadder jeg engang fik i Kina]
Alt i alt var der tale om en udemærket menu men med lidt for mange svipsere. Til tider lidt rodede kompositioner, men en god start. Betjeningen var særdeles uprøvet og famlende og det var lidt et chock da vi så at vores tjener var ved at lære en ny op. Her kan der strammes gevaldigt op.
Leave a comment