Friteret kærnemælkskylling med grannålesalt
Antal 4 personer
Ingredienser
- 600 g. kyllingelår uden skind og ben skåret ud i passende stykker (4x5cm)
- 300 g. kærnemælk
- 6 g. fint salt
- 1 fed hvidløg knust
- 400 g. instant polenta
- 150 g. tapioca stivelse fås i asiatiske butikker
- 50 g. rismel fås i asiatiske butikker
- Fritureolie Skal gå halvt op i en stor støbejernsgryde
- 20 g. grannåle Jeg bruger nogle lang-nålede som man kan finde i mange parker.
- 5 g. fint salt
Sådan gør du
- Bland kærnemælk, salt og hvidløg godt. Put de udskårne kyllingestykker i marinaden og lad den stå på køl i 24 timer.
- Grannålesalt: Blend grannåle og salt i en blender eller på en krydderimølle til det er helt fint. Gerne et par dage i forvejen så saltet får god smag af nålene.
- Varm olien op til ca. 180°C.
- Bland polenta-, tapioca- og ris-mel god sammen. Tag et stykke kylling op og lad det dryppe let af. Rul det i melblandingen så kyllingestykker er helt dækket. Gentag dette med alle kyllingestykkerne. Friter dem med 6-8 ad gangen (afhænger af størrelsen af gryden) i gryden i 4-5 min til de er gyldne og sprøde. Læg på fedtsugende papir og hold dem varme i ovnen ved 110°C til du har friteret alle kyllingestykkerne. Server med et drys af grannålesalt.