Det er ved at være et stykke tid siden jeg er blevet så positiv overrasket over et restaurant besøg som jeg var på Frederiksgade 42. Jeg var noget betænkelig da jeg læste om deres 80/20 regel – 80% grønsager og 20% kød. Den slags kan godt skræmme en carnivore som mig. Men når tingene bare er særdeles vellavet og velsmagende af de rette råvarer så blev mine bekymringer gjort til skamme.
Betjeningen var generelt meget opmærksom og hurtig. Vand og brød blev udskiftet med det samme så der var bestemt ikke noget at udsætte der – det kunne rigtig mange Aarhus restauranter lære noget af.
Konceptet kalder de delemad, men det er op til en selv hvor meget man vil dele – tingene kommer ind i skåle som man tager fra og det virker rigtig fint, hvis man ellers kan dele tingene uden at komme op og skændes om hvem der tager mest. Maden må nok betegnes som ny nordisk med et touch af østen.
Vi fik:
- Maltbrød med chutney [virkelig dejligt brød vi kørte igennem med til menuen, men vi manglede smør i stedet for chutney’en der nok var bedre til noget ost]
- En lille hilsen fra køkkenet i form af en aspargessuppe med gedeost [En dejlig start på måltidet med en virkelig velsmagende suppe med et godt cremet indspark fra gedeosten]
- Gulerødder i creme med maltdrys [en ret noma inspireret ret som var særdeles velsmagende. Lidt flere gulerødder næste gang :-)]
- Rejesalat med rugbrød [Super lækre rejer i en god mayo med masser af dild. En dansk retroklassikker godt udført]
- Smilende æg med kartofler og asparges [Nok aftenens bedste ret. Alt spillede og sammen endnu bedre – et lille asiatisk pift hævede retten godt]
- Fisk med radisser – danske og asiatiske i sovs med ærtemos []
- Braiseret svin i cremet sauce med ærtemos [Et godt mørt svin i en lækker sauce. Mosen smagte godt og spillede fint sammen med svinet]
- Kroghængt dansk jerseykvæg med estragonsauce [Perfekt bøf som jeg købte til fordi jeg var lidt bange for de 80/20 – og 115 kr for en så god bøf er jo et bargin!]
- Lime creme brulée med vanilleis [Meget lækker creme bruleé og en god vanilieis, men det hele var drysset med kardemomme som efter min mening ødelagde oplevelsen noget – det harmonerede ikke så godt]
Til at drikke startede vi med et glas dejlig champagne og gik så videre med et par glas hvidvin. De havde ikke cola (!!), men vi fik i stedet deres egen saftevand på ingefær og rabarber som man så tyndede op med danskvand. Det virkede ret godt.
For det hele (3 personer, dog kun 2 til vin) betalte vi ca. 1300 kr hvilket må siges at være mere end rimeligt. Efter min mening bedst til prisen i Aarhus lige nu. Vi kommer bestemt igen – det er helt sikkert.
[venue id=5509a158498efe7221b2b93c]
Leave a comment