Familiens hofnummer, specielt når den serveres med en god kartoffelmos.
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 æg
- 40 g rasp
- 1 dl. mælk
- 80 g bacon i tern
- 1 hakket løg
- 1-2 pakker bacon i skiver
- 1/2 l piskefløde eller cremefine
- smør
- salt, peber
- ribsgelé
Tilberedning:
Rør kød, æg, rasp, mælk sammen. Steg bacon tern og løget på en pande i smør. Pas på løget ikke bliver brændt. Rør bacon/løg i farsen og form det hele til en aflang “hare”. Læg bacon over haren så den dækker helt og sæt i ovnen i 20 min ved 250°C. Efter de 20 min hældes fløden ved og varmen reduceres til 180°C. Efter ca 1/2 time. er haren klar, fløden sigtes og koges op i en gryde. Der smages til med salt, peber og ribsgelé.
Serveres med tyttebær, kartoffelmos og syltede rødbeder.