Så er årets Food Festival skudt igang på Tangkrogen i Aarhus. Arrangementet har kørt siden 2012 og var en success fra starten med 25.000 gæster der nu er vokset til over 30.000 gæster. Det er et kæmpe arrangement med 900 frivillige der sikre at alt bliver den success det er.
Der er 39 deltagende kokke fordelt på TV-kokke på Kokkescenen til pølseekvilibristerne i pølsevognene til DM. Der er 250 aktører med boder etc.
Ting der skal prøves…
Jeg vil opfordre dig til at deltage i nogle af de 88 spændende workshops og kurser der er i forbindelse med food festivallen. Jeg er selv meldt til Gastromands “Fast Food Deluxe & Bobler” – det kan kun gå godt. Der er stadig pladser så få dig meldt til her.
Jeg har hurtigt været igennem årets Food Festival som åbnede her i dag kl. 13. Der var lang kø til åbningen, men den var helt væk efter et par timer.
Hvis du ikke har så lang tid, vil jeg anbefale dig at du i hvert fald når dette:
- Prøv Unika’s oste – specielt “80er” osten som introduceres på denne festival – den er jeg ret vild med. Prøv også deres fermenterede mælk som du snart kan købe i den kommende Unika butik her i Aarhus. Man kan købe oste og en fin lille køletaske – desværre har de ikke 80’eren.
- Smag på de gode øl fra Munkebo Mikrogryggeri – her er alt lavet fra bunden, lige fra gæret som er specialt udviklet ud fra gærseller fra en bi. Lækker øl. Jeg var personlig ret vild med deres “Hjemstavn Ale”.
- Prøv et svinebolche med syltetøj og anis:
Eller en bøfsandwich med fermenteret mælk (kun fredag):
En milkshake på fermenteret mælk, 48% creme fraiche med vanille, honing og wasabi
- Har du lidt ekstra tid, så tag endelig en tur på bugten med SeaRangers – det er en super sjov tur i deres hurtige både, men der fortælles om det fantastiske dyreliv i bugten som er ren nok til at du kan spise tang fra havneindløbet. Samtidig krydres det hele med lidt historier fra vikingetiden – sjovt og jeg håber det får flere i Aarhus til at se at bugten skal bruges!
Jeg har snydt lidt, så jeg havde en god ide om hvad jeg skulle prøve da jeg var til en opvarmning inviteret af Food Festival med Arla Unika, Munkebo Mikrobryg, SeaRangers, Clausens Fiskehandel og SmagFørst. Se videoen:
Hotdog DM
Husk også at se Hot Dog DM 2015 som afholdes i forbindelse med Food Festival. Arrangementet er opdelt i 2 kategorier: “Den Traditionelle Hotdog” + “Den Moderne Hotdog” og der har aldrig været så mange med som i år. Alle indtægter fra hotdog salget går til velgørende formål – kokkene vinder æren. I begge kategorier kåres både den bedste hotdog og “kongen” som er den der omsætter for flest penge – altså en slags publikumspris. Det hele løber af staben fra kl. 10:30 til 11:30 (de traditionelle) og 12:45-16:30 hvor kåringerne sker.
Her er lidt billeder fra sidste år, hvor Henne Kirkeby Kro (Paul Cunningham) deltog med sit “Good Morning Vietnam” med selveste forsvarsministeren.
Deltager – traditionelle | Repræsenterer: | Vogn |
René Kristensen | Trianglen, Silkeborg | 4A |
Jesper Græm | Rasses Skovpølser | 3A |
Brian Flink Pedersen | PølseMageriet | 5A/5B |
Walter Jørgensen | Havne-grillen | 3B |
Nikolaj Thulstrup Pedersen | Hotdog cyklen | 2A |
Brian Rasmussen | DGI-byen hotdog | 2B |
Signe Bennike | Bagels by Juul | 1A |
Deltager – moderne, heat 1 | Repræsenterer: | Vogn |
Paul Cunningham | Henne Kirkeby Kro | 1A |
Jeppe Foldager | Alberto K | 3B |
Patrick Bach Andersen og Emil Skovsgaard Bjerg | Øl & Brød by Mikkeller | 4A |
Gösta Rindbøl Andreasen | Grønland | 2B |
Bryan Francisco | Tree Top | 4B |
Thomas Herman | (tv-kok) | 2A |
Jonas Bendtsen | Kähler Villa Dining | 1B |
Antonius Noer | Antons Pølser/Gastronomiet | 3A |
Deltager – moderne, heat 2 | Repræsenterer: | Vogn |
Jack Cramer | Brøndums Hotel | 1B |
Timm Vladimir og Kenneth Søndergaard | Timm Vladimirs Køkken | 2B |
Nicolas Min Jørgensen | Substans | 3A |
Mikael Kopp Christensen & Daniel | Musikkens Spisehus | 1A |
Jesper Koch | Kocherier | 3B |
Ulrik Groth Rocksteady Spangberg | Hallegård gårdbutik og Pølsemageri | 2A |
Mikael Læborg Madsen | Sinatur Hotel Haraldskær | 4A |
Jens skovgaard Pedersen | Cold Hand Winery | 4B |