Så er årets Food Festival skudt igang på Tangkrogen i Aarhus. Arrangementet har kørt siden 2012 og var en success fra starten med 25.000 gæster der nu er vokset til over 30.000 gæster. Det er et kæmpe arrangement med 900 frivillige der sikre at alt bliver den success det er.

Der er 39 deltagende kokke fordelt på TV-kokke på Kokkescenen til pølseekvilibristerne i pølsevognene til DM. Der er 250 aktører med boder etc.

Ting der skal prøves…

Jeg vil opfordre dig til at deltage i nogle af de 88 spændende workshops og kurser der er i forbindelse med food festivallen. Jeg er selv meldt til Gastromands “Fast Food Deluxe & Bobler” – det kan kun gå godt. Der er stadig pladser så få dig meldt til her.

Jeg har hurtigt været igennem årets Food Festival som åbnede her i dag kl. 13. Der var lang kø til åbningen, men den var helt væk efter et par timer.Kø fredag 13:15

Hvis du ikke har så lang tid, vil jeg anbefale dig at du i hvert fald når dette:

  • Prøv Unika’s oste – specielt “80er” osten som introduceres på denne festival – den er jeg ret vild med. Prøv også deres fermenterede mælk som du snart kan købe i den kommende Unika butik her i Aarhus. Man kan købe oste og en fin lille køletaske – desværre har de ikke 80’eren.

    This slideshow requires JavaScript.

  • Smag på de gode øl fra Munkebo Mikrogryggeri – her er alt lavet fra bunden, lige fra gæret som er specialt udviklet ud fra gærseller fra en bi. Lækker øl. Jeg var personlig ret vild med deres “Hjemstavn Ale”.

    This slideshow requires JavaScript.

  • Prøv et svinebolche med syltetøj og anis:Grissebolche med syltetøj Eller en bøfsandwich med fermenteret mælk (kun fredag):Bøfsandwich med fermenteret mælkEn milkshake på fermenteret mælk, 48% creme fraiche med vanille, honing og wasabiDSC00372
  • Har du lidt ekstra tid, så tag endelig en tur på bugten med SeaRangers – det er en super sjov tur i deres hurtige både, men der fortælles om det fantastiske dyreliv i bugten som er ren nok til at du kan spise tang fra havneindløbet. Samtidig krydres det hele med lidt historier fra vikingetiden – sjovt og jeg håber det får flere i Aarhus til at se at bugten skal bruges!

    This slideshow requires JavaScript.

Jeg har snydt lidt, så jeg havde en god ide om hvad jeg skulle prøve da jeg var til en opvarmning inviteret af Food Festival med Arla UnikaMunkebo MikrobrygSeaRangers, Clausens Fiskehandel og SmagFørst. Se videoen:

Hotdog DM

Husk også at se Hot Dog DM 2015 som afholdes i forbindelse med Food Festival. Arrangementet er opdelt i 2 kategorier: “Den Traditionelle Hotdog” + “Den Moderne Hotdog” og der har aldrig været så mange med som i år. Alle indtægter fra hotdog salget går til velgørende formål – kokkene vinder æren. I begge kategorier kåres både den bedste hotdog og “kongen” som er den der omsætter for flest penge – altså en slags publikumspris. Det hele løber af staben fra kl. 10:30 til 11:30 (de traditionelle) og 12:45-16:30 hvor kåringerne sker.

Her er lidt billeder fra sidste år, hvor Henne Kirkeby Kro (Paul Cunningham) deltog med sit “Good Morning Vietnam” med selveste forsvarsministeren.

This slideshow requires JavaScript.

 

Deltager – traditionelle Repræsenterer: Vogn
René Kristensen Trianglen, Silkeborg    4A
Jesper Græm Rasses Skovpølser 3A
Brian Flink Pedersen PølseMageriet 5A/5B
Walter Jørgensen Havne-grillen 3B
Nikolaj Thulstrup Pedersen    Hotdog cyklen 2A
Brian Rasmussen DGI-byen hotdog 2B
Signe Bennike Bagels by Juul 1A

 

Deltager – moderne, heat 1 Repræsenterer: Vogn
Paul Cunningham Henne Kirkeby Kro 1A
Jeppe Foldager Alberto K 3B
Patrick Bach Andersen og Emil Skovsgaard Bjerg   Øl & Brød by Mikkeller 4A
Gösta Rindbøl Andreasen Grønland 2B
Bryan Francisco Tree Top 4B
Thomas Herman (tv-kok) 2A
Jonas Bendtsen Kähler Villa Dining  1B
Antonius Noer Antons Pølser/Gastronomiet    3A

 

Deltager – moderne, heat 2 Repræsenterer: Vogn
Jack Cramer Brøndums Hotel 1B
Timm Vladimir og Kenneth Søndergaard   Timm Vladimirs Køkken 2B
Nicolas Min Jørgensen Substans 3A
Mikael Kopp Christensen & Daniel Musikkens Spisehus 1A
Jesper Koch Kocherier 3B
Ulrik Groth Rocksteady Spangberg Hallegård gårdbutik og Pølsemageri    2A
Mikael Læborg Madsen Sinatur Hotel Haraldskær  4A
Jens skovgaard Pedersen Cold Hand Winery 4B

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *