Denne foie gras creme har vi udviklet som den perfekte dyp til vores tapas sliders. Men den kan anvendes som en god dip til appetizers på et stykke brioche brød eller hvad du vil. Den er let at lave, kan laves i forvejen og virker til det meste – det er jo foie gras.
- 200 gram rå foie gras
- 8 gram (nitrit) salt
- 4 gram groft kværnet peber
- 35 ml portvin
- 3 stk. pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk. estragoneddike
Del foie gras’en og fjern blodårer etc Skær den ud i mindre stykker kryderden med nitritsalt og peber og vacuumér den med portvin. Sous vide foie gras’en i 45 minutter ved 56℃.
Blend æggeblommerne med eddike til en tyk masse. Kom indholdet af den sous vide’ede foie gras ned i blenderen lidt ad gangen mens der blendes og blend ingredienserne i sammenlagt 5 minutter. Præcis som når der laves en mayo. Hæld det enten på skåle til servering eller på en sprøjtepose og sæt på køl.