FF AARHUS ⇧

FF restaurant er lillebror til Restaurant Ferdinand og følger helt øjeblikkets trend med at alle gode restauranter skal have en low-key lillebror. Ferdinand er jo en gammel kending vi har spist på mange gange og er en af de bedste bistroer i Aarhus – vi har bare ikke fået anmeldt den endnu. FF topper så lige op med en af de andre restaurant trends med delemad som f.eks. Frederiksgade 42. Hvis dette så ikke var nok har de også social drinking hvad de så end ligger i det, men drinks til maden anbefaler de. På en højhellig onsdag valgte vi cola – surprice.

Konceptet her er mange småretter. Appetizers, pålæg, fiskeretter, kødretter, grønsagsretter og desserter – så nok at vælge imellem. 24 småretter, 4 desserter og 3 slags ost. Så der er bestemt noget for enhver smag.

Vi valgte at prøve så meget som muligt og nu det var delemad skulle det bestemt være muligt hvilket betjeningen også mente:

 • 5 slags snacks:
  • Østers med dild, gin og agurk [én dejlig østers med en fin smag af dild og agurk – ginnen var ret usynlig]
  • Fresh Roll “Shrimps & Pork” [en lækker rulle i vietnamesisk stil med en ikke så vietnamesisk sauce til]
  • Lakserilette med kartoffelchips og wasabi [2 dejlige rilette og tilhørende chip]
  • Croquette “duck ala Peking” [2 criquette kugler med fyld af en slags anderilette – rimelig servering men en lidt for gennemtrængende andesmag]
  • Onion Rings med Chipotlemayo [ok, men lidt intetsigende]
 • Blæksprutte Basquaise med chorizo & piment d’espelette [meget lækker blæksprutte og smagsmæssigt et godt medspil fra den milde chorizo]
 • Røgede rejer med knust kartoffel, dild og peberrod [nok aftenens bedste servering med de røgede rejer]
 • Foiegras Terrine “Pain d’epics” & abrikos [En lidt fersk terrine med et lidt for sødt brioche-type brød til]
 • Ferdinands Tartare de Boeuf [en lækker tartar – kan anbefales]
 • Ravioli med svampe, persillesauce & 24 mdr. Comté [også en virkelig vinder]

Alt i alt må maden roses, men vi manglede virkelig en bedre guidning fra tjeneren. Vi sagde fra starten at vi ville smage det hele og spurgte ind til om det kunne deles hvilket tjeneren forsikrede os om. Når man så får 1 østers, 2 vietnamesiske ruller, 2 riletter, 2 croquetter som alle var næsten umulige at dele så bliver man skuffet. Vi ordrede så en ekstra østers for den var helt umulig at dele. Her kunne tjeneren godt have foreslået at vi lige skulle betale 50% ekstra for forretterne og så få køkkenet til at lave 3 af hver ting. Den slags er skuffende og uacceptabelt når vi nu spurgte ind til at dele tingene – så ingen drikkepenge her!

De øvrige retter var rimeligt delbare men vi måtte bestille desserter for at blive mætte så vi bestilte:

 • Chokoladesandwich med saltkaramel og blodappelsinis [en noget hård chokoladesandwich, men god smag]
 • Bagte æbler & vanilleiscreme med karameliserede havregryn & farinsauce [en lækker dessert, specielt farinsaucen var et hit]
 • Passionsfrugttærte med hvid chokolade [glimrende tærte med et lidt ligegyldigt tilbehør]

Så alt i alt blev det en god aften uden vi blev flået. Jeg håber de får lidt mere styr på at leve op til dele-konceptet og at tjenerne bliver oplært lidt bedre i hvordan man så i praksis formidler delekonceptet og er klar til at give gæsterne nogle alternative forslag til at sammensætte så alle gæsterne kan smage uden at man f.eks. skal dele en østers i 3. Jeg tror vi kommer igen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *