Specielt op mod jul kan jeg ikke få eggnog (fik du den?) og det er en af de få måder jeg kan indtage kaffe på. Denne er en super cocktail til at starte en julefrokost på eller til at skåle god jul på når der skal siges farvel til kollegerne. Det smarte er at rom-kaffen og sifonen kan forberedes hjemmefra og så tager det kun 20 sekunder at gøre en drink klar. Vi har haft den på programmet nogle år nu, så vi ved det er en sikker vinder.
Rom-kaffe:
- 3,5 dl. kold kaffe – gerne espressotypen
- 0,5 dl mørk rom
- 35 g sukker
Kombiner det hele og opbevar det på køl i en passende beholder.
Eggnog sifon:
- 250 g. æggeblommer
- 2,5 spsk. vaniliesukker
- 100 g. sukker
- 500 g. piskefløde
- 325 g. skummetmælk
Pisk æggeblommer, sukker og vaniliesukker sammen til en ensartet masse. Pisk fløde og mælk i til det er en homogen masse og vacuummér i en vacuumpose. Tilbered sous vide ved 82C i 30 minutter. Massér gerne posen undervejs. Afkøl helt i is/vandbad. Hæld på stor sifon og giv den 3 NO2 patroner. Sæt på køl.
Servering:
- Rom-kaffe
- Eggnog sifon
- Revet chokolade
- Kanelpulver eller stjerne anis pulver
Hæld 20 g. rom-kaffe i et cocktail glas og top med eggnog sifon’en. Riv chokolade og giv et drys kanel eller stjerne anis. Server straks.