Doughnut huller med kanelsukker
Super lækre mini doughnuts og “huller” feder jo ikke – ren luft. Server dem lune med lidt marmelade eller spis dem som de er.
Ingredienser
Starter
- 0,75 tsk tørgær
- 0,75 dl vand
- 1 dl hvedemel
Dej
- 0,75 tsk tørgær
- 2 spsk lunken mælk
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk fint salt
- 4 æggeblommer (s/m)
- 2 spsk smeltet smør
- 3 spsk sukker
- Fritureolie
- Kanelsukker
Sådan gør du
Starter
- Opløs gær i vand. Rør melet i og lad det hæve under låg et lunt sted i 1 time.
Dej og fritering
- I en røremaskine med dejkrog opløses gær i mælken. Tilsæt mel, salt æggeblommer, smør og sukker samt starteren.Det hele røres sammen til en kugle der sættes til hævning i en lukket bøtte lunt i en time.
- Rul dejen ud i 1 cm tykkelse med en kagerulle. Udstik den med en udstikker på 2,5 cm i diameter og læg “hullerne” på bagepapir til sluthævning under et fugtigt klæde.
- Varm fritureolien til 180°C
- Friter “hullerne” i olien i 2-3 minutter til de er gyldne og tag dem op på fedtsugende papir. Rulles hurtigt herefter i kanelsukker.
- Serveres lune med en bærcoulis eller god marmelade til at dyppe i.