Crazy Rich Dumplings 煎餃

Super dumplings. Gyldne og sprøde i bunden lægger en ekstra dimension til disse dumplings. Kan også fryses enkeltvis og så laves efter behov.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g rå kæmperejer uden skal finthakkede
  • 250 g hakket svin
  • 1,5 tsk revet ingefær
  • 1,5 tsk revet hvidløg
  • 3-4 spsk kyllingefond
  • 1 spsk Shao Xing vin (eller tør sherry, sake)
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk maizena
  • 0,5 tsk sesamolie
  • 1/8 tsk hvid peber
  • 4 forårsløg finthakkede
  • 110 g kinesiske purløg finthakkede
  • ca 45 dumpling wrappers
  • Vindruekerneolie
  • Hvedemel

Sådan gør du

Fyld

  • Hakkede rejer og svin hældes i en skål med kyllingefond, revet ingefær, revet hvidløg og det røres godt sammen. Traditionen siger at der kun røres i en retning. 
  • Herefter røres Shao Xing vin. Rør sukker, soya salt og maizena, sesam ilie, hvid peber røres i.
  • Rør forårsløg og kinesiske purløg i.
  • Hvis det virker for tørt, så hæld lidt ekstra kyllingefond i.

Wrappers

  • Smør kanten af wrapperen med lidt vand. Læg en lille skefuld fyld på midten.
  • Saml wrapperen fra højre mod venstre. Brug venstre finger til at folde kanten i små læg på den ene side.
  • Gentag til du ikke har mere fyld.
  • Du kan nu fryse dine dumplings hvis du ikke skal bruge dem alle med det samme.

Tilberedning

  • Bland 1,5 dl vand med 2 tsk hvedemel i en skål.
  • Put vindruekerneolie på panden. Tænd for blusset og læg første batch dumplings (10-12) på.
  • Hæld mel/vand blandingen på og dæk med et låg.
  • Steg/damp videre uden låg til vandet er fordampet men uden af dumplings bliver for mørke i bunden.
  • Gentag til du har lavet alle dumplings eller frys resten.
  • Server med en dipping sovs til (2 spsk soya, 4 spsk risvineddike og 1 spsk chili olie og lidt chiliflager) eller en færdig dipping sovs som f.eks. mørk kinesisk vineddike.
  • Spises med pinde og dyppes lidt i sovsen.