DETTE ER NOK METTES YNGLINGSCHOKOLADETÆRTE…
- 1 tærtebund (frossen eller pulver)
- 140 g usaltet smør
- 150 g rigtig god 70% mørk chokolade
- Et knips salt
- 8 spsk. kakao
- 4 store æg
- 200 g. sukker
- 3 spsk. creme fraiche
- 3 spsk. sirup
En tærteform eller en springform beklædes med tærtedejen og sættes i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter – til den er lysebrun. Smør, chokolade, salt og kakao puttes i en skål og smeltes over vandbad ved svag varme. Æg og sukker piskes hvidt og blandes først med creme fraiche og sirup, derefter med chokoladeblandingen. Chokolademassen hældes i den bagte tærte og det hele sættes i ovnen 45 minutter ved 150 grader.
Serveres lun med creme fraiche og bær (hinbær f.eks.) men er også syndig kold.