Disse kæmperejer er lavet med inspiration fra London restauranten Sexy Fish – en asiatisk restaurant med fantastisk mad lavet med europæiske smagsløg og asiatiske ingredienser.

Chilisøde kæmperejer med kartofler
Ingredienser
Sauce
- 6 spsk sake
- 1,6 dl soya
- 4 spsk tariaki sauce
- 1 spsk sichimi peber
- 1,3 dl ricevineddike
- 1 fed knust hvidløg
- 20 g finthakket ingefær
- 5 spsk sukker
- 3 spsk flydende honing
- 2 spsk rismel eller maizena
Øvrige
- Solsikkeolie til fritering
- 400 g kogte små kartofler pillede og halveret.
- 16 kæmpe tiger rejer
- 1/4 bundt korianderblade - hakket
- Skal og juice af 1/2 lime
Sådan gør du
Sauce
- Smid alle ingredienserne (undtagen rismel) i en kasserolle og bring det i kog - skru ned og lad det simre.
- Bland rismel med lidt vand så du får en pasta - pisk denne pasta i saucen så skulle saucen blive tyk. Rør godt igennem og tag det af blusset.
Øvrige
- Hæld lidt olie i en wok og giv den god varme til olien ryger let. Hæld kartoflerne i og steg dem gyldne. Tag dem af.
- Smid rejerne på panden og giv dem 3-4 min på hver side. Tilsæt kartoflerne. Hæld saucen ved og lad det simre et minut - det må ikke koge.
- Smid det på et fad, top med frisk koriander, revet lime og lidt limesaft.