Chefens terinne

DETTE ER EN AF MIN MOR GRETES UTALLIGE FANTASTISKE OPSKRIFTER PÅ TERRINNE.

  • 500 g. hakket skinkekød – hakket en gang
  • 250 g. kyllinge eller andelever i store tern
  • 100 g. spegeskinke i små tern
  • 2 æg
  • 1 groftrevet løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. cognac
  • 4 spsk. portvin eller marsala
  • 50 g. grofthakkede nødder
  • 150 g. bacon i tynde skiver
  • salt/peber
  • 1 stilk timian
  • 1 laurbærblad

Tilberedning:
Hakket skinkekød, kyllingelever, spegeskinke, æg, portvin, cognac, nødder og løg blandes sammen. Hvidløg knuses med groft salt i en morter til det er en fin pasta og tilsættes. Der smages til med salt og peber (ca. 2 tsk. salt). Blandingen hviler 2 timer i køleskab. En postejform fores med bacon og massen puttes i. Der lægges et laurbærblad og en kvist timian på toppen. Bages ved 175 grader i 55 minutter med låg, hvorefter låget fjernes og der bages færdigt i 20 minutter. Server kold med godt brød til.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *