DETTE ER EN AF MIN MOR GRETES UTALLIGE FANTASTISKE OPSKRIFTER PÅ TERRINNE.
- 500 g. hakket skinkekød – hakket en gang
- 250 g. kyllinge eller andelever i store tern
- 100 g. spegeskinke i små tern
- 2 æg
- 1 groftrevet løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. cognac
- 4 spsk. portvin eller marsala
- 50 g. grofthakkede nødder
- 150 g. bacon i tynde skiver
- salt/peber
- 1 stilk timian
- 1 laurbærblad
Tilberedning:
Hakket skinkekød, kyllingelever, spegeskinke, æg, portvin, cognac, nødder og løg blandes sammen. Hvidløg knuses med groft salt i en morter til det er en fin pasta og tilsættes. Der smages til med salt og peber (ca. 2 tsk. salt). Blandingen hviler 2 timer i køleskab. En postejform fores med bacon og massen puttes i. Der lægges et laurbærblad og en kvist timian på toppen. Bages ved 175 grader i 55 minutter med låg, hvorefter låget fjernes og der bages færdigt i 20 minutter. Server kold med godt brød til.