CASTENSKIOLD⇧

Castenskiold har været gennem mange skiftende koncepter, men nu der satses i dag/aften timerne på det culinariske – og det gør de rigtig godt. Faktisk forbløffende godt.

I denne anmeldelse har jeg sat stedet som “bistro” da det var til frokost og dette var hvad prisniveauet indikerede, men jeg har på fornemmelsen at Castenskiold bør stå som gourmet om aftenen.

Selv om serveringen forsigtigt indrømmede kun at have været der 2 dage, så var betjeningen helt i top. Diskret, professionel og ikke overdrevet. Hvor er det befriende ikke at få remset hele ingredienslisten op hver gang man får en ret serveret. Tak for det – hvor er der mange steder der kunne lære af dette, f.eks. Miró.

Vi valgte at droppe den 3 retters menu de havde til frokost og valgte i stedet fra “De klassiske” på kortet og fik:

  • Hummer bisque med kammusling og blomkål [klassist hummer bisque, dejligt udført med velstegte kammuslinger, stegt blomkål og nødder. Bisquen blev hældt på ved bordet og tjeneren lod kanden stå med en ekstra portion til hver – god detalje. Dette kunne sagtens være en frokostret i sig selv og snyd ikke dig selv en lidt kølig dag for denne ret.]
  • Tartelet med kylling og brissel [Her var nok mere tale om en Vol-au-vent, altså en større butterdejsskål, her serveret med en kogt høne i en opbagt sovs med sprøde grønsager og en lille paneret, fritteret brissel. Dejlig ret, men saucen var nok lige det tykkeste og det havde løftet retten hvis der f.eks. havde været mindre tern af brissel blandet i saucen – men jeg skal nu nok have den igen!]
  • Arla Unika osteanretning [Her var tale om et fint udvalg af de gode men også ret velkendte oste fra Unika – ikke så meget ophidsende nyt der. Til den rigelige osteanretning blev der serveret lidt sødt, syltede nødder og et smørstegt brød som var dejligt men lidt for smørstegt]
  • Til middagen var der et hjemmebagt grillet brød med en god olivenolie og groft salt til dyppelse. Fint, enkelt og velsmagende.

Alt i alt en vældig god frokost hvor vi fik både hvidvin og cola (coca!) til. ca. 400 kr pr. mand var en mere end rimelig pris. Det er bestemt ikke sidste gang vi kigger forbi, men næste gang skal vi se om de er gourmet-kategorien værdig om aftenen.

This slideshow requires JavaScript.

[venue id=4b6cad01f964a520574b2ce3]

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *