CASTENSKIOLD⇧

Castenskiold prøvede vi ikke for så længe siden til frokost – her fik de en flot anmeldelse. Vi ville i aften se om det holder lige så godt til aften som til frokost. Det gør det så absolut.

Castenskiold er svært at indplacere for det spænder vidt på menukortet. Man kan vælge en eller flere retter a la carte, tage en tre-retters dagens menu (“Den hæderlige” som i denne uge var festugemenuen) eller gå mere all-in på den store “Den adelige” med 7 retter. Så der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er ikke mange i Aarhus der kan være med her i høj kvalitet ud over ET (se anmeldelse). Stedet er enkelt men pænt indrettet med rigtig mange borde, men rigtig pænt og bærer ikke præg af at stedet også fungere som nat-klub. Hyggeligt, men ikke overdådigt. Derfor har jeg valgt at placere Castenskiold som brasseri.

Vi fik:

  • Smør og brød [godt brød som dog havde været bedre hvis det havde været varmt. Rørt smør og en dehydreret kernemælk med purløg fungerede super med brødet]
  • Kammuslingetatar i pandekage med hummersauce [Rigtig lækker blanding af kammuslinger og æbler i en dansk pandekage med en super hummersauce. Dog var der en anelse for mange æbler og de overdøvede kammuslingerne. Pandekagen var også ret dominerende – jeg havde nok foretrukket en mere neutral og tyndere pandekage. Saucen var perfekt – den havde vi vist fået til frokost i anden sammenhæng før]
  • Grillet okse med kantareller, majs og nøddesmør [Fine skiver af flap meat garneret med kantareller og minimajs (!) en rå æggeblomme spillede fint op til kødet og det hele drysset med en lækker brunet smør og nøddesauce – en lækker ret]
  • Mazarinkage med hvid chokolade og jordbær [Rigtig dejlig kage med fint sammenhæng til den hvide chokolade og jordbærene. En flot afslutning, der ikke var for tung]
  • Drink: Caribean Mint (7 års Rom, Passoa, Passion, Mynte, Ananas) [Virkelig god dring – prøv den]

Servicen var god og ikke for dominerende – og vigtigt – de lod altid saucerne stå i stedet for at tage dem med ud som de fleste andre restauranter gør. Tak for det.

Køkkenet på Castenskiold har bestemt potentialet til at rykke op i den tunge gourmet klasse i Aarhus. De er efter min mening klart bedre end michelin-stjerne-restauranten Gastromé (se vores anmeldelse). Priserne er meget rimelige i forhold til hvad man får.
Mit forslag er, at man indretter et hjørne af restauranten til et gourmet hjørne for de som vil lidt mere med tykke duge, mere intimitet og et passende antal appetizers – så kan man komme i den helt tunge liga i Aarhus. Men glem ikke, at vi er mange som også værdsætter et hurtigt godt måltid mad på en onsdag.

[venue id=4b6cad01f964a520574b2ce3]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *