En lækker appetizer hapser som er både sprød og blød og lækker.
Butternut squash appetizer med kaviar
Antal 6 personer
Ingredienser
Bagt butternut squash
- 1 butternut squash
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk fint salt
Tuille
- 1/2 dl tapioca perler
- 2,5 dl bagt butternut squash (lavet ovenfor)
- Vindruekerneolie til fritering
Butternut squash musse
- 1 ark gelatine/husblas
- 1,5 dl butternut squash juice Passer med juice fra en stor butternut squash
- 1 dl piskefløde
- Saft fra 1 lille lime
- 1/2 tsk salt
- 2 N2O patroner
Servering
- Kaviar Så meget du vil ofre
Sådan gør du
Bagt butternut squash
- Skær squashen over på langs og fjern kerner. Smør med olie og drys med salt på skærefladen. Læg dem med skærefladen op og dæk med aluminium. Bag I 1 time ved 200°C
Tuille
- Kog 1/2 liter vand op. Tilsæt perlerne og lade det koge ca. 30 min til den er mør. Dræn vandet fra og rens under koldt vand.
- Blend topioca med den bagte squash til en ensartet masse.
- Smør massen ud på en skabelon på 7 cm og tør dem i ovnen i 2 timer ved 95°C, Lad dem køle af og gem dem i en lufttæt beholder.
Butternut squash musse
- Hydrer gelatinen i koldt vand
- Reducer squash juicen til det halve over lav varme.
- Pisk fløden stiv – blød og ikke for stiv.
- Rør gelatinen i den reducerede juice. Tag den af varmen og smag til med lime juice og salt.
- Kør den gennem en fin si og lad det køle til stuetemperatur. Rør løbende i det mens det køler af. Vend flødeskummet i og hæld det hele på en sifon og lad den med N2O patronerne og sæt det på køl.
Servering
- Friter tuiles i ca 10 sekunder i en 165°C vindruekerneolie. Form dem evt. når du tager dem op så de danner en lille skål. Lad dem dryppe af og læg dem i en lufttæt container.
- Når de skal serveres fyldes skallerne med en god klat squash musse og toppes med kaviar.