En lækker appetizer lige til nytårsaften. Kan laves i forvejen og så skal kaviar bare lægges på geléen og den kan serveres. Brug franske østers og en rigtig god (og rigelig) kaviar.  En cremet lækker sag til enhver lejlighed, f.eks. som i dag hvor vi bare har lidt for meget kaviar på køl. Passer til 4-6 personer.

Ingredienser

  • 2 østers
  • 120 g. små blomkålsbuketter
  • 15 g. smør
  • Ca, 1,5 dl. vand
  • 1,5 dl piskefløde (38%+)
  • 1 blad husblas
  • 30 g. god caviar, f.eks. Rossini White Sturgeon

Metode

Åben østers og pas på at du ikke mister saften/væden. Løsen østersen og sæt østers, saft og 2 spsk. koldt vand på køl i flere timer eller natten over.

Halver blomkålsbuketterne og fordel i bunden af en kasserolle og tilsæt smør og 1,5 dl. vand. Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 30 min til væsken er opsuget af blomkålen og kålen er mør. Tilsæt fløden og lad det simre uden låg i 10 min for at reducere fløden – rør undervejs og pas på det ikke brænder på.

Blend blomkålen godt og kør den gennem en fin si. Der skal være ca 1,5 dl. puré. Smag til med salt.
Udblød 1/2 blad husblas og pres vandet ud. Rør husblas i den varme blomkålscreme. Fordel cremen i 4-6 serveringsskåle – ca. 2 spsk. i hver. Sæt på køl.

Læg 1/2 blad husblas til opblødning. Varm den siede østerssaft – selve østersne kan nu smides ud – og tilsæt husblas. Der røres godt rundt og der gives 1-2 kværn peber. Sæt på køl til det er tyknet lidt – som en dressing. Hæld så 1-2 tsk. østersgele på toppen af hver panna cotta. Roter skålen så geleen fordeles og dækker. Sæt skålene på køl i op til en dag.

Serveres med et “æg” af god ægte caviar, f.eks. Rossini White Sturgeon.

 

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *