Vi har en tradition lillejuleaften – her skal vi have blinis med kaviar og champagne. De her blini kan anbefales.

Blinis

Blinis til kaviar, røget laks etc
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Keyword: blinis

Ingredienser

  • 50 ml sødmælk
  • 7 g tørgær (eller 25 g frisk gær)
  • 200 ml piskefløde (38%)
  • 50 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 stk æg
  • Vindruekerneolie

Sådan gør du

  • Lun mælken og bland gæren i. Bland mel og salt i en skål. Varm fløde og smør til smørret smelter. Tag af blusset.
  • Bland gær/mælkeblandingen med mel/salt. Tilsæt fløde/smør og pisk det hele godt sammen.
  • Del æg i blommer og hvider. Gem hviderne og pisk blommerne i dejen. Pisk dejen til den er glat og sæt den lunt til hævning i ca. 1 time til den er fordoblet i rumfang.
  • Pisk æggehviden stiv og fold den i dejen. Hæld dejen på en squeeze flaske – nu er du klar til at lave blini.
  • Varm en eller flere pander til medium varme. Smør panderne med lidt vindruekerneolie på et stykke køkkenrulle.
  • Klem lidt dej ud i den størrelse du gerne vil have din blinis. Jeg plejer at lave en spiral til jeg får den fornødne størrelse. Dejen løber ikke ud så din blinis får den størrelse du giver den. Når dine blini er gyldne på stegesiden vendes de med en palet og steger færdigt.
  • De kan nu serveres med det samme eller smides på køl/frost hvis de først skal bruges senere. Så kan de varmes i ovnen ved 160°C i 5-8 min.
  • God fornøjelse