Det er meget enkelt at lave yoghurt selv hvis du har sous vide udstyr og et digital-termometer. Temperatur og tid er to vigtige parametre. En tommelfingerregel siger at jo højere temperatur (op til 45C) jo mere syrligt vil det smage. Jo lavere temperatur (og længere tid) jo tykkere får du dit produkt. Så du må jo eksperimentere dig frem. For mig virker 40C og 8,5 timer fint – men du kan jo prøve i intervallet 45C og 5 timer ned til 30C og 16 timer og se hvad der virker for dig.

Ingredienser

  • 1 liter god sødmælk
  • 50 gram yoghurt

Metode:

Bring sødmælken til mindst 82C under omrøring så det ikke brænder på i bunden. Når det har nået de 82C så køles det ned til 42C. Når de 42C er nået blandes en sjat af den varme mælk med de 50 g. yoghurt til det har en ensartet koncistens. Så blandes både yoghurtblanding og den lune mælk sammen og hældes f.eks. på glas der kan lukkes.

Glas sættes i et sous vide bad ved 40C og står her i 8.5 timer til den er færdig. Sættes på køl. Du kan evt inden yoghurten sættes på køl hælde den smule vand der har samlet sig oven på yoghurten af.

Lad det stå på køl natten over og nyd den næste morgen.

Hack:

Man kan også bruge Bifiform som er en yoghurt pille man kan købe på apoteket. Så slipper du for at skulle have yoghurt i huset. En tablet knuses og passer til 1 liter mælk. Jeg har ikke prøvet det endnu, men den skulle være god nok.