Udskriv

Hasselback kartoffel med karamelliseret kærnemælksauce

Her er en lille god forret eller appetiser, som kan piftes op med kaviar hvis man lige har en rest stående.

Ingredienser

  • 4 mellem størrelse kartofler
  • 100 g smør
  • 1/2 liter kærnemælk
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g smør
  • Havgus ost eller lign god fast ost
  • 30 g kaviar af god kvalitet, f.eks. Rossini (option)

Metode

  1. Kartoflerne skæres næsten igennem i skiver, så de lige har en fod på 1-2 mm. Lægges i et ovnfast fad. Smelt smør i en lille kasserolle. Pensles med smeltet smør og sættes i ovnen ved 185C i ca. 50 min. Hvert 5 min pensles kartoflerne med smeltet smør - enten fra kasserollen eller fra bunden af kartoffelfadet.

  2. Kog kærnemælken op og sigt gennem et klæde. Kasser den hvide masse. Den klare væske skal reduceres i en kasserolle ned til 1 dl. I mens brunes smørret (125g) så den bliver lysebrun med en nøddeagtig duft. Blend den nu brunede smør, den nedkogte kærnemælksvædske og fløde sammen og smag til med salt. Riv evt. lidt ost i sovsen. Er du frisk kan du lige inden servering røre ca. 30 g god kaviar i.

  3. Server kartofler i en lille skål og ved bordet hældes saucen over med en ske. Er der kaviar i så få den rimelig fordelt til alle og sørg for den kommer oven på kartoflen.