Udskriv

Egg bites sous vide med 4 slags toppings

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Kuverter 2 egg bites

Ingredienser

Egg bite

  • 150 g æg
  • 150 g hytteost Kan være en low-fat udgave
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/6 tsk bagepulver

Egg white bite

  • 150 g æggehvide
  • 150 g hytteost Kan være en low-fat udgave
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/6 tsk bagepulver

Caprese topping

  • 12 små tomater f.eks. både gule og råde
  • 5 blade basilikum
  • 1 tsk god balsamico

Avocadocreme topping

  • 1 avocado
  • lidt limesaft
  • salt/peber
  • 1 knsp ascorbinsyre hvis du har

Spinat topping

  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • 1/2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Svampe topping

  • 100 g svampe i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • 1/2 fed finthakket hvidløg

Metode

Egg bite sous vide (samme metode til egg white sous vide)

  1. Hæld det hele i en blender og blend det hele hurtigt sammen. Hæld det på 2 syltetøjsglas med dobbelt låg. Jeg bruger her 250 ml Bernardin glas. Stram ikke lågene for meget da luften skal kunne komme ud. Men alligevel så meget at vandet i sous vide badet ikke kan komme ind. Jeg strammer med fingerspidserne - det passer ok.

  2. Tilbered i sous vide vandbad ved 82°C i 25 minutter. Laver du en stor portion, så læg 1 min til pr. glas du laver i vandbadet.

  3. Tages op og kan enten spises med det samme lune med en god topping eller sættes på køl i op til en uge. Så kan de enten spises varme eller genopvarmes i en microbølgeovn

Caprese topping

  1. Tomaterne skæres i kvarte. Basilikum hakkes groft. Det hele blandes sammen med lidt balsamico, salt og peber

Avocadocreme topping

  1. Avocado deles på midten, stenen kasseres. Kødet tages ud med en ske og smides i blenderen. Blendes til ensartet masse og smages til med ascorbinsyre, limesaft, salt og peber

Spinat topping

  1. Løg og hvidløg steges kort i olien. Spinaten tilsættes og det vendes til det er krympet. Serveres med det samme.

Svampe topping

  1. Løg og hvidløg steges kort i olien. Svampene tilsættes og det vendes til det er tilberedt. Serveres med det samme.