Jeg elsker bare vandbakkelser – en klassiker i det danske køkken men her med en perfekt creme lavet på citrus og passion. Det bliver en passion at spise disse.

Ingredienser:

  • 110 g smør
  • 1 dl vand
  • 1.5 dl (sød)mælk
  • 1 knsp. salt
  • 10 g sukker
  • 140 g mel
  • 5 hele æg
  • 1 æg til pensling
  • 10 passionsfrugter
  • 1 citron (saften)
  • 2 appelsiner (saften)
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 2.5 dl piskefløde
  • 0.5 dl flormelis

Tilberedning:

Smør, vand, mælk, salt og sukker koges op i en gryde. Mel røres i og der røres godt til der er en lind masse. Tages af blusset og de 5 hele æg røres i et ad gangen. Med en sprøjtepose sættes toppe med en diameter på ca. 4 cm på en bageplade og de bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Passionscremen laves ved at kødet fra passionsfrugterne, saften fra citronen og appelsinerne samt honningen koges godt ind i ca. 20 minutter. Siruppen sies og sættes til afkøling. Når den er helt kold blandes den i flødeskum af 2½ dl. piskefløde.

Der laves et lille hul i vandbakkelserne og passionscremen sprøjtes ind i hver vandbakkelse. De anrettes på et fad og der drysses med flormelis.