Så er den her – den ultimative burger. Vi forbeholder os ret til løbende at opdatere denne side hvis vi finder optimeringer, men det er svært. Det er en “god damn good burger”.

En MSG mayo giver den der ekstra umami som man jo bare må have i en burger. Umami med umami på. Kødet skal hakkes frisk – alle undersøgelser viser det er kødet det hele kommer an på – og så lige den rette fedtprocent.

Ingredienser:

  • Din bedste hjemmelavede  MSG mayo (vores kommer når vi får målt den af)
  • Vores Hurtig ketchup
  • Vores Brioche Burgerboller
  • Iceburg salat – skyllet i pænt store stykker. Aldrig, aldrig rucola!
  • Bacon – ristet
  • Salatløg – skåret i ringe
  • Bøftomater – i skiver
  • Vacuum syltede agurker (opskrift kommer)
  • Maldon salt
  • Burgerkød (beregn 140 g. pr. burger) – Kun friskhakkek er godt nok – skal have ca. 20% fedt. Vi hakker vores af bacon (10%), culottesteg (40%), flanksteak (45%) og lidt salccia pølse (5%). Hakkes 2 gange – først på den grove og så lige et step ned i finhed. Pølsen og bacon er for at give lidt røget krydret smag og for at hæve fedtprocenten.
  • Cheddar ost i skiver

Metode:

Skær culottesteg, flanksteak og baconskiver ud i store tern og bland det. Kør det gennem en kødhakker 2 gange – først ud af de store huller og i anden omgang ud af de små.

Form det hjemmehakkede kød i pæne burgere ca. 19mm høje 140 g. pr. burger. Krydr med salt og friskkværnet peber og grill burgerne på begge sider. Læg en skive ost på hver burger og grill den med i ca. 22 sekunder. Halver bollerne og grill dem med skærefladen nedad – eller sæt dem i en 220C varm ovn med skærefladen op ad.

Lav nu burgeren således:

Overbolle
Mayo
Syltede agurker
Bacon
Ketchup
Løgringe
Maldon salt
Burger med ost
Salat
Tomatskiver
Mayo
Underbolle

Det er efter min mening den eneste rækkefølge af ingredienserne. Spis den med det samme, evt. med de rigtige pommes frites.

Den ultimative burger