Tarteletter er en favorit mormor mad som jeg aldrig tror går helt af mode. Den er her serveret forsimplet, det vil sige at i stedet for at lave sine egne tarteletskaller som kræver et specielt tarteletjern, så er det forsimplet med en lille butterdejsting.

Ingredienser:

  • 500 g. kyllingebryster
  • 1/2 liter grønsagsboullion
  • 1 laurbærblad
  • 2 glas hvide asparges (Navarra)
  • 3 dl piskefløde
  • 75 g. smør
  • 75 g. hvedemel
  • 1 pakke frossen butterdej
  • Lidt mælk
  • Sort sesam
  • Lidt hakket persille eller ristet bacon.

Metode:

Læg kylling i en vacuumpose med boulionen og laurbærblad. Tilbered sous vide i 1,5 time ved 65C. Tag brysterne op af lagen. Si lagen og kog den op. Skær kyllingekødet i mindre stykker.

Smørbolle: Smelt 75 g smør i en gryde og drys 75 g mel i. nRist det igennem et par minutter – herefter er den klar til brug.

Si lagen fra aspargesene og hæld lagen til boullionen sammen med fløden. Kog blandingen op og tilsæt smørbolle til det bliver en tyk sovs.

Smid kyllingekødet og asparges i en gryde og hæld så sovsen over lidt ad gangen til en passende koncistens. Varm det hele godt igennem og smag til med salt og peber.

Sæt ovnen på 200C. Skær butterdejspladerne ud – hver plade skæres i 3 lige store stykker, pensles med mælk og drysses med sort sesam. Bages i 10 minutter til de er gyldne og hævet op.

Servering: 2 bagte butterdejsstykker lægges på en tallerken og fyldet hældes kunstfærdigt ud over. Pyntes med lidt ristet bacon eller persille.

Modernist ide: Bland noget husblas i sovsen og sæt det på køl. Køb forårsrulledej og læg en god skefuld kold sovs på og rul forårsrullen. Friter rullen og server.

Tarteletter med høns i asparges