Den gamle klassiker fra Piemonte i Italien, vitello tonnato, er her udført med lyn-grillet svinemørbrad i stedet for kogt kalveinderlår. Det gør den bestemt ikke dårligere med svinemørbrad og i denne version en ret der kan laves på 1/2 time. Det grillede svin matcher perfekt tunsaucen.

Ingredienser (tonnato)

  • 1/2 glas tun i olie (linefanget) – ca. 75 g. kød
  • 2 æggeblommer
  • Ca. 2 spsk kapers i lage
  • 1/2 fed hvidløg
  • Saft af 1/2-1 citron
  • Evt. 2-3 ansjosfileter
  • Vindruekerneolie (jeg syntes olivenolie giver lidt for meget olivensmag)
  • Salt+peber

Metode (tonnato)

Tun, æggeblommer, hvidløg, kapers, citronsaft af 1/2 citron og evt. ansjosfileter smides i en blender med en sjat olie. Blendes godt sammen og justeres med mere olie til det hele har koncistens som en mayo. Smages til med citronsaft, salt og peber. Sættes på køl.

Ingredienser (mørbrad)

  • 1 stor svinemørbrad eller 2 små
  • Olivenolie
  • Salt+peber

Metode

Svinemørbraden trimmes så der ikke er fedt og sener. Skæres ud i skiver på ca. 4-5 cm. Disse bankes helt flade med hånden.

Skiverne smøres med olivenolie og drysses med salt og peber.

Skiverne grilles på en meget varm grill. De skal kun have 1-2 minutter på hver side. Husk at krydre så de får salt og peber på den anden side under grillningen.

Tages af når de har fået grill-streger og serveres enten med tonnatoen smurt på eller ved siden af.

En sikker vinder.

This slideshow requires JavaScript.